EPP izbacuje Mađare iz članstva? Orban na putu za Brisel

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPP izbacuje Mađare iz članstva? Orban na putu za Brisel

Brisel -- Premijer Mađarske Viktor Orban putuje u Brisel kako bi prisustvovao sastanku Evropske narodne partije (EPP).

Na sastanku će biti razmatrano da li će Orbanova stranke Fides biti isključena ili suspendovana iz tog glavnog saveza stranaka desnog centra u Evropskom parlamentu.

Od 49 punopravnih članica Evropske narodne partije, 13 se zalaže za izbacivanje Fidesa nakon više godina nesporazuma i sukoba.

Neki članovi smatraju da se Orban previše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udaljio od hrišćanskih demokratskih vrednosti tog saveza.

Delegati EPP će se sastati danas u Briselu, preneo je AP.

Manfred Veber, kandidat EPP za mesto naslednika predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera, pozvao je Orbana da ispuni određene uslove kako bi ostao u savezu, kao što je okončanje kampanja protiv EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPP IZBACUJE MAĐARE IZ ČLANSTVA POSLE GODINA SUKOBA?! Orban hitno otputovao za Brisel

Izvor: Kurir, 20.Mar.2019

Premijer Mađarske Viktor Orban putuje u Brisel kako bi danas prisustvovao sastanku Evropske narodne partije (EPP), gde će biti razmatrano da li će Orbanova stranke Fides biti isključena ili suspendovana iz tog glavnog saveza stranaka desnog centra u Evropskom parlamentu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.