EPIDEMIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Na snagu stupaju NOVE MERE zbog pogoršanja situacije sa koronom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 00:25

EPIDEMIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Na snagu stupaju NOVE MERE zbog pogoršanja situacije sa koronom

Za amandmane su glasala 53 poslanika, dok je 26 bilo uzdržano.

Parlament Severne Makedonije usvojio je večeras izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji se odnose na mere nošenja zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru, zabranu okupljanja i obavezan odlazak u samoizolaciju pozitivnih na korona virus.

Amandmani se odnose na privremene mere nošenja zaštitne opreme za lice prilikom izlaska iz kuće, odnosno prilikom kretanja na javnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mestima, na otvorenom i zatvorenom prostoru, kao što su pijace, javnim prevoz, državne institucije, prodavnice, banke, zdravstvene ustanove...

Privremene mere uključuju odlazak u samoizolaciju pozitivnih na korona virus, zabranu porodičnih okupljanja i okupljanja grupa u određenim periodima, kao i zabranu okupljanja na javnom mestima.

Makedonski ministar zdravlja Venko Felipče rekao je da su izmene zakona posledica porasta broja slučajeva korona virusa i prenatrpanosti bolnica, kao i lekcija naučenih iz prethodnih preventivnih mera.

On je dodao da se amandmanima reguliše način ophođenja prema pacijentima, kao i veća nadležnost inspektorata u pogledu kontrole primene mera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.