EKSTREMNA VRUĆINA POREMETILA I OPERU: Posetioci vraćali karte, izmereno REKORDNIH 42, 6 STEPENI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSTREMNA VRUĆINA POREMETILA I OPERU: Posetioci vraćali karte, izmereno REKORDNIH 42, 6 STEPENI! (VIDEO)

U Nemačkoj je danas postignut novi toplotni rekord od 42,6 stepeni koliko je izmereno u zapadnom delu zemlje, saopštila je meteorološka služba.

Najviša temperatura je bila u Lingenu u Donjoj Saksoniji, čime je oboren rekord od 40,5 stepeni koliko je juče bilo u Gajlenkirhenu, takođe na zapadu Nemačke.

Neki posetioci su, zbog vrućine, vratili karte za otvaranje čuvenog nemačkog Festivala opere u Bajrojtu. Pokrovitelji i festivalski zvaničnici su stigli na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otvaranje u crnim odelima i s kravatama, a dame u dugačkim haljinama.

Među njima je bila i nemačka kancelarka Angela Merkel, odevena u limun-žuto.

Godišnji festival u bavarskom gradu Bajrojtu posvećen je radu kompozitora Riharda Vagnera. Organizatori su saopštili da je nešto karata vraćeno zbog ekstremne vrućine, jer dvorana nema klimatizaciju.

Inače, Pariz je temperaturom od 42,4 stepena premašio sve rekorde iz poslednjih 70 godina. Na jugu Holandije popodne je bilo 40,4 stepena, a u Belgiji 40,6 stepeni.

Talas vrelog vazduha koji je zahvatio deo Zapadne Evrope trebalo bi da da jenjava od petka.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.