EKOLOŠKA KATASTROFA U RUSIJI: Reka Ob bukti u plamenu, vatrena stihija se opire vodi, duboko, sve do korita (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 21:57

EKOLOŠKA KATASTROFA U RUSIJI: Reka Ob bukti u plamenu, vatrena stihija se opire vodi, duboko, sve do korita (VIDEO)

Dogodilo se najgore, niko nije očekivao da će do ovoga doći

Zbog kvara na naftovodu izbio je veliki požar na reci Ob, a prema podacima službi za vanredne situacije, pod vatrom je oko 1.000 kvadratnih metara površine. Prema rečima očevidaca, požar je izbio bukvalno na sredini reke budući da naftovod prolazi po njenom koritu.

Do požara je došlo zbog curenja naftnih derivata iz cevovoda, a prema preliminarnim informacijama, samo jedna osoba je povređena. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Službe su brzo reagovale i lokalizovale požar budući da je vatra izbila na udaljenosti od oko 40 kilometara od najbližeg naseljenog mesta.

Trenutno ne postoji opasnost da se vatra proširi i nanese ozbiljniju materijalnu štetu.

Reka Ob nalazi se u azijskom delu Rusije i teče kroz Zapadnosibirsku niziju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.