Džuba ne želi više stranaca u reprezentaciji: Da ne postane praksa u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džuba ne želi više stranaca u reprezentaciji: Da ne postane praksa u Rusiji

Golgeter Zenita iz Sankt Peterburga Artjom Džuba priznao je da ne bi voleo da reprezentacija Rusije dobije nove naturalizovane fudbalere.

Rusija je poslednjih godina dala državljanstvo i u nacionalni tim uvrstila Brazilce Arija, Marija Fernandesa i golmana Giljermea, kao i Nemca rođenog u Ukrajini Romana Nojštatera, što kapiten reprezentacije Džuba pozdravlja u njihovom slučaju, ali da ne bi voleo da se na taj način dodatno proširi.

"Ako je Giljerme pozvan sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mariom Fernandesom, zašto ne bi mogao Ari? Jednom mora da se napravi presedan. U početku sam bio protiv toga, nikada nisam krio, ali sad mi je normalno. Ipak, njih vidim kao sunarodnike, sjajni su momci, ali ne bih da sad to postane stalna praksa", rekao je Džuba za ruske medije.

Džuba je izbegao odgovor na pitanje da li selekcija Rusije ima previše stranaca.

"Zavisi kako se gleda. Napravljen je sastav sa Giljermeom i Mariom, a Nojštatera ne smatram strancem jer bi tako mogao da se gleda i Čerišev kao Španac, proveo je više godina u toj zemlji".

Pored fudbala, Rusija već godinama u futsal reprezentaciji ima nekoliko brazilskih igrača poput Edera Lime, Gustava, Robinja, Sirila, Pule...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džuba ne želi više stranaca: Da ne postane praksa u Rusiji

Izvor: RTS, 31.Maj.2019

. Golgeter Zenita iz Sankt Peterburga Artjom Džuba priznao je da ne bi voleo da reprezentacija Rusije dobije nove naturalizovane fudbalere. Rusija je poslednjih godina dala državljanstvo i u nacionalni tim uvrstila Brazilce Arija, Marija Fernandesa i golmana Giljermea, kao i Nemca rođenog u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.