Džonson ima podršku stare britanske elite VIDEO

Izvor: B92, 31.Avg.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Džonson ima podršku stare britanske elite" VIDEO

Bori Džonson ima vrlo jaku podršku "jednog veoma jakog centra moći" u Velikoj Britaniji, rekao je za TV Prva spoljnopolitički komentator Siniša Ljepojević.

Veliku Britaniju, zbog najavljenog napuštanja Evropske unije 31. oktobra, očekuje "vruća jesen", ali to ne podrazumeva da će premijer Boris Džonson izgubiti podršku.

"Boris Džonson je pragmatičan čovek, koji ima jasnu viziju šta znači savremena Velika Britanija, šta znači Evropska unija danas. Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je najvažnije, u ovoj situaciji, on ima vrlo jaku podršku jednog vrlo jakog centra moći u samoj Velikoj Britaniji".

Na pitanje o kojoj grupaciji je reč, Ljepojević odgovara da je u pitanju stara britanska elita, koja je poslednjih 10-15 godina bila potisnuta i da je ovo, prema njegovim rečima, početak njihovog povratka na političku scenu.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.