Džinovska snežna skulptura Bing Dven Dvena u Harbinu

Izvor: Beta, 08.Feb.2022, 17:39

Džinovska snežna skulptura Bing Dven Dvena u Harbinu

Nekoliko dana nakon otvaranja Zimskih olimpijskih igara Peking 2022, Bing Dven Dven, zvanična maskota Igara, privlačna je ljudima koliko i nastupi sportista i figurice maskote su rasprodate u prodavnicama širom Kine.Da bi pomogli u stvaranju atmosfere Zimskih olimpijskih igara, dizajneri u severoistočnoj kineskoj provinciji Heilongđiang napravili su skulpture od snega maskota ZOI Peking 2022 Bing Dven Dvena i Šuej Ron Rona na 34. Harbin San ajland (Sun Island) međunarodnoj umetničkoj izložbi skulputra od snega u Harbinu, glavnom gradu provincije.Glavna skulptura od snega duga je oko 100 metara i visoka 30 metara, za nju je upotrebljeno 27.000 kubnih metara snega i privukla je veliku pažnju publike. Oduševljenje maskotama oličenje je rastućeg entuzijazma Kineza prema zimskim sportovima, piše Sinhua.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Velika potražanja za maskotom ZOI

Izvor: Beta, 09.Feb.2022, 10:59

Proizvođači suvenira vezanih za maskotu Zimskih olimpijskih igara (ZOI) Peking 2022. nakon Prolećnog praznika brzo nastavljaju rad kako bi zadovoljili rastuću potražnju za popularnom pandom.Organizatori ZOI u Pekingu su saopštili u utorak da će specijalna kineska novogodišnja verzija Bing...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.