Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džinovska raža potražila pomoć od ronioca u Australiji

Interakcija morskih stvorenja s ljudima nije baš tako česta pojava, a primer jedne džinovske raže u Australiji koja je snimljena kako u više navrata prilazi roniocima tražeći od njih pomoć, pobrala je simpatije i izazvala oduševljenje korisnika interneta.

Naime, snimci prikazuju ražu koju su meštani nazvali "Pegica" (Freckles) kako se približila grupi ronioca na dah, u zalivu Ningalu, na zapadu Australije, pokazujući im da ispod oka ima zabodenu ribarsku kuku. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Jedan od ronilaca uklonio je kuku nakon nekoliko pokušaja zaronjavanja, a snimci neobičnog susreta postali su viralni na društvenim mrežama.

"Bili smo zaista srećni da vidimo džinovsku ražu, i najpre smo par puta ronili pod vodomkako bismo provedeli par trenutaka s njom", rekao je fotograf Monti Hal.

"Međutim, posle nekoliko minuta smo primetili da ima riblju kuku zakačenu ispod desnog oka, a ona sama je nekoliko puta okretala stomak ka vođi grupe Džejku", dodao je i objasnio da je retkost da morska stvorenja okreću svoj najosetljiviji deo tela ka drugima.

"To nije bila moja mašta, ona se nanovo vraćala, okretala i zastajala u vodi, i - očigledno - tražila je neku pomoć", ispričao je Hal.

Ronilac je na kraju dobio neka klješta i izvadio kuku.

"Džejk je dobio nekoliko klješta, i napravio je nekoliko pokušaja, a raža se svaki put okretala kako bi mu dopustila da joj priđe, rana je očigledno bila bolna. Konačno, uspeo je da izvadi kuku, a raža se smestila na dno mora i ostala s nama još malo", ispričao je fotograf.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.