Džihadisti razmišljaju da daju još 48 sati života Salopeku?

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti razmišljaju da daju još 48 sati života Salopeku?

Egipatski mediji su prenijeli da bi teroristi Islamske države mogli da produže rok za razmjenu hrvatskog državljanina za muslimanske zatvorenice.

Jutarnji list navodi da konačna odluka još nije donijeta, a razlog tome je to što egipatske vlasti još razmatraju ponudu terorista da se produži rok za pregovore za 48 sati.

U prilog tome ide i činjenica da je digitalni sat, koji je bio postavljen na jednoj internet stranici, a koji je odbrojavao do 17.35 za kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << džihadisti najavili da će ubiti hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka.

Prema navodima reportera zagrebačkog dnevnika, malo ko je htio da priča u prestonici Egipta o Tomislavu Salopeku, kome džihadisti prijete da će ga ubiti ukoliko do 17.35 egipatske vlasti ne oslobode muslimanke iz zatvora.

Takođe, ni u francuskom preduzeću u kom je zaposlen 30-godišnji Hrvat nisu željeli da govore o dramatičnoj situaciji.

Hrvat koji je otet u Kairu 22. jula se pojavio u video/snimku Islamske države objavljenom prije nešto manje od 48 sati u kom se navodi da je upravo toliko vremena ostavljeno egipatskim vlastima da oslobode muslimanke iz zatvora ili će Salopek biti ubijen.

U pokušaju da izdejstvuje njegovo puštanje na slobodu, u Kairo je otputovala šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić, zajedno sa Salopekovom suprugom, a prema riječima članova porodice, za slučaj se zainteresovala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.