Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 08:04

Džaferović i Komšić pozdravili usvajanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu

Bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ocenili su usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore kao civilizacijski čin.
Šefik Džaferović je naveo da će potez crnogorskog parlamenta dovesti do neizmernog doprinosa obnovi poverenja i jačanju mira i stabilnosti u regionu.

"Zato pozdravljam ovu odluku Skupštine Crne Gore i doživljavam je kao iskren i prijateljski čin", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poručio je Džaferović.
I hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić pozdravio je usvajanje Rezolucije.
"Smatram to civilizacijskim činom, posebno zbog činjenice da se time zabranjuje negiranje genocida. Bosna i Hercegovina i Srbija bi morale učiniti isto", dodao je Komšić.
Skupština Crne Gore usvojila je Predlog Rezolucije o Srebrenici uz podršku poslanika opozicionog DPS-a koji su tako prekinuli bojkot parlamenta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVOJAC PREDSEDNIŠTVA BiH IZGUBIO KOMPAS: Srpskim vakcinama spašavali narod, sad "pozdravili" sramnu crnogorsku rezoluciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021

Komšić i Džeferović nazvali rezoluciju "civilzacijskim činom"..Bošnjački i hrvatski članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ocenili su usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore kao civilizacijski čin...Šefik Džaferović je naveo da će potez...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SDA Sandžaka i BNV: Civilizacijska odgovornost prema žrtvama

Izvor: Danas, 18.Jun.2021

SDA Sandžaka i Bošnjačko nacionalno veće (BNV), u odvojenim saopštenjima za javnost, pozdravili su odluku crnogorskog parlamenta o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici i pozvali su Skupštinu Srbije da uradi isto.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.