Džamija im daleko, pa se masovno mole po ulicama: Francuska zabranjuje klanjanje u sred grada

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2017, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džamija im daleko, pa se masovno mole po ulicama: Francuska zabranjuje klanjanje u sred grada

Očekuje se rešenje problema u skorije vreme

Francuske vlasti će sprečiti muslimane da se mole na ulici u pariskom predgrađu Kliši-la-Garen, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb, dok lokalno muslimansko udruženje namerava da u petak organizuje klanjanje u centru tog predgrađa.

- Neće biti molitvi na ulici, to ćemo sprečiti - izjavio je Kolomb na francuskoj televiziji, dodavši da muslimani treba da imaju mesto gde mogu da se mole, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenose francuski mediji.

Kako je ministar najavio, "to pitanje će se rešiti u narednim nedeljama".

Muslimanski vernici protestuju molitvama na ulici svakog petka još od marta, zbog zatvaranja improvizovane džamije u centru Klišija, optužujući gradonačelnika da im nije ponudio odgovarajući teren na kojem mogu da izgrade novi verski objekat.

Friday street prayers have been happening as a peaceful sign of protest due to the lack of mosques in the Paris area. Read how French Interior Minister, Gerard Collomb, plans to deal with the issue. #paris #france #muslims #mosque #Prayer https://t.co/CIGSDBzWhp

— About Islam (@AbtIslamNet) November 20, 2017

Gradonačelnik, pak, ukazuje da džamija već postoji u severnom delu Klišija i da tamo mogu da se mole, što oni osporavaju, tvrdeći da im je ta bogomolja daleko i da do nje nemaju liniju gradskog prevoza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.