Dvomesečna beba najmlađi oboleli u Hrvatskoj: Dete zarazila majka, ali lekari imaju dobre vesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 15:26

Dvomesečna beba najmlađi oboleli u Hrvatskoj: Dete zarazila majka, ali lekari imaju dobre vesti

Beba je virus dobila od majke koja je od ranije bila u izolaciji.

Dvoipomesečna beba iz Duge Rese s područja Karlovačke županije u Hrvatskoj najmlađa je pacijentkinja obolela od korona virusa. Zarazila se od majke, koja je od ranije bila u izolaciji, a zbog dobrog stanja je puštena iz bolnice, zajedno s majkom.

Nije imala povišenu telesnu temperaturu, već samo blage respiratorne probleme.

Dobro je, stanje se prati - rečeno je na pres konferenciji Štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Civilne zaštite Karlovačke županije.

Ona je jedna od 24 obolelih na tom području, a jedna osoba od njih, nažalost je preminula.

- Treći dan za redom svi nalazi su negativni, zadnji pozitivni bio je 3. aprila. Od ukupno 24 obolelih, u Opštoj bolnici Karlovac imamo šest hospitalizovanih, jedna se nalazi u Klinici dr Fran Mihaljević u Zagrebu. Prosek godina obolelih je 55. Nešto više obolelih su žene, u proseku u dobi od 57 godina, za razliku od muškaraca prosečne dobi od 52 godine. Od pre znamo da je najmlađa pacijentkinja stara samo dva meseca, a najstarija osoba ima 82 godine - rekla je karlovačka epidemiologinja dr Biserka Hranilović.

Izrazila je zadovoljstvo što i dalje imaju samo jednog "pozitivnog" lekara u karlovačkoj bolnici, a u izolaciji je jedan lekar iz bolnice u Ogulinu, i  tri tehničara, inženjer radiologije i vozač Hitne pomoći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ispovest majke NAJMLAĐEG PACIJENTA u Hrvatskoj: Test je pokazao da sam negativna na koronu, a ZARAZILA SAM SVOJU BEBU

Izvor: Blic, 07.Apr.2020, 10:30

Najmlađi hrvatski pacijent pozitivan na korona virus, dvomesečna beba s područja Duge Rese, u vrlo je dobrom stanju, situacija se prati i trenutno nema razloga za bilo kakvu zabrinutost.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.