Izvor: Southeast European Times, 20.Jun.2010, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaest turskih vojnika poginulo u sukobima sa PKK

20/06/2010

ANKARA, Turska -- Dvanaest turskih vojnika poginulo je od subote (19. jun) u sukobima sa zabranjenom Kurdistanskom radničkom partjijom (PKK). Devet je izgubilo život u napadu na vojni položaj u blizini granice sa Irakom. Vojska je saopštila da je 12 pripanika PKK poginulo u tom sukobu. Kasnije u subotu, dva turska vojnika su poginula u eksploziji mine, za koju se veruje da ju je postavila ta teroristička grupa. U nedelju ujutru je još jedan vojnik izgubio život, a drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << je ranjen u napadu na tursku kasarnu u istočnoj Turskoj. PKK je preuzela odgovornost i upozorila da planira da izvodi slične napade širom zemlje.

Vojska je u petak saopštila da je najmanje 140 pripadnika PKK poginulo u Turskoj i u vazdušnim napadima na ciljeve PKK u Iraku u martu. U istom periodu poginula su četrdeset tri turska vojnika. (AFP - 20/06/10; AFP, Hurijet, novinska agencija Anadolu, BBC - 19/07/10, CNN - 18/06/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.