Dva zemljotresa pogodila ostrvo Zakintos

Izvor: Beta, 04.Nov.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva zemljotresa pogodila ostrvo Zakintos

Grčko ostrvo Zakintos pogodila su rano jutros dva zemljotresa snage 4,4 i 5,0 stepeni, ali šteta nije prijavljena, saopštila je grčka geološka služba.Zemljotresi su zabeleženi u razmaku od sedam minuta, u 5.11 i u 5.18, sa epicentrom 78 kilometara južno od Zakintosa na dubini od 10 kilometara, odnosno 59 kilometara jugozapadno od ostrva na sedam kilometara dubine.Zakintos je 26. oktobra pogodio zemljotres snage 6,4 i od tada je zabeležen 21 potres, od kojih je najblaži bio jačine 4,0, a najjači 5,5 stepeni.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAČI POTRES U JAPANU Zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale pogodio ostrvo Hokaido

Izvor: Blic, 04.Nov.2018

Zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale pogodio je danas ostrvo Hokaido na severu Japana, javila je američka Agencija za geološka istraživanja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.