Dva pančevačka svetionika na ušću Tamiša u Dunav,od ovog  vikenda spremna za turiste

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 15:46

Dva pančevačka svetionika na ušću Tamiša u Dunav,od ovog vikenda spremna za turiste

Turistička organizacija Pančevo poslednjih nekoliko godina organizuje čišćenje Tamiša,na deonici od tri kolometra gde je dozvoljena plovidba katamaranom, a uoči turističke sezone.
Iako vremenske prilike nisu bile idealne, Tamiš su čistili radnici Turističke organizacije Pančeva i Javno komunalnog preduzeća "Higijena". Preko zime se nakupi dosta smeća, uglavnom kesa i plastičnih flaša, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grana i stabala, koje mogu biti opasne. Već je nekoliko čamaca zbog njih polomljeno.

Nikola Stoilković, direktor TO Pančevo, kaže da ima nekoliko zabodenih stabala koje ometaju vožnju katamaranom." Za bezbednost naših putnika i svih ostalih čamaca i glisera , neophodno je izvaditi ta debla, kako bi vožnja bila nesmetana," kaže on.
JKP "Higijena"  će potom pokupiti sve što se nađe u reci i izneti na obalu. "Osim ovog posla, mi smo svaki dan na keju i održavamo ga," kaže direktor Aleksandar Stevanović.
TO Pančeva svake godine vozi putnike katamaranom po Tamišu. Može se videti  grad sa vode, saznati  koje su njegove najveće znamenitosti i najznačaniji događaji  iz istorije. Turisti najviše vole da vide dva svetionika na ušću Tamiša u Dunav, koji su jedinstveni u čitavoj Evropi.
Ova sezona počinje predstojećeg vikenda. Zbog specifične situacije sa virusom korona, vožnje će do 25. juna biti besplatne.
Direktor TO  kaže da su putnici iz čitavog Južnog Banata, ali i da Beograđani dolaze sve češće. Ove godine, čini se, mnogi neće otići na more, a to bi moglo da znači dobru turističku sezonu za Pančevce. 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.