Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duterte: Milione sam naslijedio, nemam sumnjivu imovinu

DAVAO - Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte rekao je da je lokalni milioner postao kao mlad zahvaljujući nasljedstvu, istakavši da nema imovinu nejasnog porijekla kako to tvrde njegovi kritičari.

Duterte je neke detalje o svojoj ličnoj imovini iznio tokom večere sa novinarima u petak u svom rodnom gradu Davao na jugu zemlje, ponovivši obećanje da će smjesta podnijeti ostavku ako iko može da dokaže da on ima sumnjivo bogatstvo skriveno na bankovnim računima, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << AP.

Predsjednik Filipina je naveo da su njegovi roditelji bili vlasnici zemljišta u Davau gde su imali unosne usjeve, te da su on i njegova braća podijelili porodičnu imovnu nakon što im je otac, bivši guverner provincije Davao, preminuo 1968.

"Kada smo podijelili imovinu već smo imali prve milione. Tada sam bio na četvrtoj godini studija, a već sam posjedovao tri miliona pezosa, što je oko 59.000 dolara", naveo je Duterte.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.