Dug Srbije porastao za 55 milijardi dinara

Izvor: Beta, 25.Apr.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug Srbije porastao za 55 milijardi dinara

BEOGRAD, 25. aprila 2015. (Beta) - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je u subotu da je stvarno zaduženje Srbije u prva tri meseca poraslo za 55 milijardi dinara od čega je 21,1 milijarda korišćena za pokrivanje deficita, a ostatak za povećanje likvidnosti.

"Potpuno su neosnovane i profesionalno i politički tvrdnje da je dug porastao za milijardu i po evra", kazao je Vujović na konferenciji za novinare povodom godinu dana od formiranja Vlade Srbije.

Vujović je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekao da je dug 31. decembra 2014. bio 22,7 milijarde evra, izračunat po kursu na taj dan, što je bilo 70,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dok je na karju marta, učešće duga u BDP poraslo za 2,4 odsto na 73,3 odsto, odnosno 24,2 milijarde evra.

"Ti podaci moraju da se čitaju pažljivo. Nije porastao dug za 1,5 milijardi kao što bi se moglo zaklučiti oduzimanjem ove dve cifre", rekao je on i naveo da je dug u dolarima ostao nepromenjen na nivou od 8,7 milijardi dolara, dok je duga u evrima porastao za 100 milona evra, u dinarima za 33 milijarde dinara, dok je duga u svim ostalim valutama porastao za 10 milijardi evra.

On je istakao da jedan od pozitivnih efekata reforme započetih prošle godine bolji rejting zemlje i smanjenje troškova zaduživanja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujović: Dug Srbije porastao za 55 milijardi dinara

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Apr.2015

BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je u subotu da je stvarno zaduženje Srbije u prva tri meseca poraslo za 55 milijardi dinara od čega je 21,1 milijarda korišćena za pokrivanje deficita, a ostatak za povećanje likvidnosti..."Potpuno su neosnovane i profesionalno i politički tvrdnje...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.