Državni rekord Terzićeve na 1.500 metara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2019, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni rekord Terzićeve na 1.500 metara

Srpska atletičarka na srednjim prugama, članica Novog Pazara Amela Terzić pobedila je na mitingu u Istanbulu u trci na 1.500 metara, u vremenu novog državnog rekorda u dvorani 4:08,48 minuta, bezmalo dve sekunde vredniji rezultat (4:10,35) od takođe njenog rekorda postignutog pre dve godine u Beogradu.

Terzićeva je rekorderka i na otvorenom prostoru, rezultatom 4:04,77 minuta, postignutom u Talinu pre četiri godine.

Pobedu u Istanbulu i rezultat vredan novog državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekorda u dvorani Terzićeva je postigla dan nakon što je u istoj dvorani osvojila titulu prvakinje Balkana u toj disciplini rezultatom 4:15,04 minuta.

Dve pobede u dva dana i rekord Srbije utoliko su vredniji kada se u ubzir uzme polugodišnje odsustvo sa staze zbog oporavka od teže povrede.

Posebno je impresivan bio finiš trke, u kome je Amela u ciljnoj ravnini odbila napad triju devojaka koje su je pratile od starta, tempom koji je najavljivao rekord.

"Nisam očekivala ovako dobar rezultat, posle teške povrede. Jurila sam prvo mesto, ali kada sam videla rezultat bila sam i sama iznenadjena, ali i srećna zbog rekorda. Zahvalila bih Atletskom savezu Srbije na velikoj podršci tokom mog oporavke i što su verovali u mene", rekla je Terzićeva.

Lični rekord, pobedom na mitingu, postigao je i Amelin klupski drug Elzan Bibić u trci na 3.000 metara - 7:55,14 minuta.

Dva balkanska zlata atletičara

Srpski atletičari osvojili su osam medalja (dve zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih) na Balkanskom prvenstvu u dvorani, koje je održano u Istanbulu.

Od četrnaestoro takmičara, zlatne medalje osvojili su učenici Rifata Zilkića iz Novog Pazara: Amela Terzić (4:15,04) i Elzan Bibić (3:43,13), oboje na stazi od 1.500 metara.

Do srebrne medalje na 400 metara "dotrčala" je članica Partizana Maja Ćirić (54,49).

Bronzane medalje osvojili su: Aleksa Kijanović na 60 metara (6,75) čime je izjednačio državni rekord Milana Ristića iz 2017.godine, zatim Milana Tirnanić takođe u sprint na 60 metara (7,36), Marija Stambolić na 800 metara (2:08,45), kuglaš Asmir Kolašinac (19,66) i Strahinja Jovančević u skoku udalj (7,58).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.