Pripadnik kavačkog klana uhapšen u Beogradu po poternici Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 13:18

Pripadnik "kavačkog klana" uhapšen u Beogradu po poternici Crne Gore

Državljanin Srbije J.M. (38) uhapšen je u Beogradu po poternici Crne Gore koja ga traži zbog sumnje da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe zajedno sa više lica planirao ubistva G.S. i M.LJ. u Budvi 2018. i 2019. godine.

Novosti pišu da je u pitanju Jovan Mirković (38), navodno vozač vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana, kao i da se sumjiči za planiranje ubistava Gorana Slovinića i Marka LJubiše Kana u Budvi.

Uprava Policije Crne Gore je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je on uhapšen na osnovu međunarodne poternice i razmene podataka između Interpola Podgorica i Interpola Beograd 19. aprila u Beogradu, kao i sporazuma izmedu Crne Gore i Srbije o izrucenju sopstvenih državljana, navodi se u saopstenju

"J.M. se u policijskim evidencijama vodi kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je imala za cilj vršenje teških krivicnih dela, te se sumnja da je zajedno sa više lica planirao izvršenje krivicnog dela teško ubistvo na štetu G.S. i M.Lj. u Budvi 2018. i 2019. godine", navodi crnogorska policija.

Poternica za J.M. raspisana je po naredbi Višeg suda u Podgorici radi njegovog krivičnog gonjenja zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje i teško ubistvo putem podstrekavanja.

Slobodan Kašćelan je sinoć uhapšen u Kotoru, a već mu se sudi da je na čelu kriminalne grupe koja se bavila zelenašenjem, davanjem mita, iznuđivanjem novca i švercom droge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KO JE JOVAN MIRKOVIĆ: Zavidna kriminalna biografija bliskog saradnika Slobodana Kašćelana, zaštićeni svedok sve rekao

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021

Državljanin Srbije Jovan Mirković (38) uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je, sa više osoba, planirao ubistvo Gorana Slovinića i Marka Ljubiše u Budvi, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore...Mirković je uhapšen 19. aprila na osnovu međunarodne poternice i razmene podataka između...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.