Društvena igra Kulturiška približava mladima pojam multikulturalnosti

Izvor: Beta, 28.Maj.2022, 12:29

Društvena igra Kulturiška približava mladima pojam multikulturalnosti

Društvena igrica Kulturiška rezultat je projekta "Zaslužujem da znam - multikulturalizmom do jače demokratije", koja za cilj ima da na zanimljiv i drugačiji način pokaže važnost multikulrualnosti i približi je mladima različitih godina, religija i nacionalnosti.Ema Štefanac iz Vega omladinskog centra izjavila je za novinsku agenciju Beta da je igrica jedan od retkih rezultata ovakvih projekata koji može da se koristi u društvu, školama, sa mladima."Ova igrica je poprilično zanimljiva srednjoškolcima, probali smo da igramo sa njima i vrlo su zadovoljni. Mislim da su im najzanimljiviji izazovi koje smo stavili u igricu da bismo ih pokrenuli da saradjuju i da uče nešto novo i o sebi i o drugima", rekla je ona.Igrica se sastoji od dva ključna dela, mogu je igrati najviše četiri igrača, igra se karticama i pijunima i odgovara se na pitanja iz različitih oblasti u Srbiji.Adrijana Nikitović iz Evropskog pokreta u Srbiji, jednog od partnera na projektu, ocenila je da je saradnje organizacija koje rade sa mladima na temu multikulturalnosti i institucija ili nema ili je na lokalnom nivou, a organizacije medjusobno ne saradjuju dovoljno.Dodala je da je glavna prepreka toj saradnji propaganda koja neguje homogeno društvo i etno-nacionalistički pristup i retoriku da različitosti razjedinjuju."Mi smatramo da ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Društvena igra Kulturiška približava mladima pojam multikulturalnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2022

Društvena igrica Kulturiška rezultat je projekta "Zaslužujem da znam - multikulturalizmom do jače demokratije", koja za cilj ima da na zanimljiv i drugačiji način pokaže važnost multikulrualnosti i približi je mladima različitih godina, religija i nacionalnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.