Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2017, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugo kolo ABA lige 2: U Mostaru okršaj Zrinjskog i Bosne

Drugo kolo ABA lige 2 donosi okršaj bh. predstavnika u ovom regionalnom takmičenju. Danas će u Mostaru snage odmjeriti Zrinjski i Bosna Royal, a obje ekipe će tražiti prvu pobjedu u ovom takmičenju.

I jedni i drugi su sezonu otvorili porazima, Mostarci su na premijeri poraženi od Splita, dok su "studenti" kod kuće izgubili od Vršca.

U oba tabora vlada optimizam i nada da će na premijeri drugog kola ostvariti prvu pobjedu.

"Dolazi nam jedna jako ozbiljna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << momčad, to treba biti svima jasno, bez obzira na to što još ne postižu rezultate koji se od njih očekuju. Još uvijek ne djeluju kao ekipa, i mislim da ćemo dati sve od sebe da ovdje nemaju neku prekretnicu. S obzirom na loš start, utakmica im dolazi u vrijeme kad moraju pobijediti. Mi ćemo napraviti sve da pobjeda ostane kod nas", najavio je bh. derbi strateg "plemića" Hrvoje Vlašić.

U sarajevskom timu, koji je za vikend poražen i na startu bh. prvenstva od Širokog, smatraju da su spremni da dođu do prvog trijumfa ove sezone.

"Zrinjski je naš stari rival. Radi se o ekipi koja je imala male izmjene u odnosu na prošlu sezonu, tako da znamo otprilike šta nas očekuje. Mi smo spremni i uradit ćemo sve da ostvarimo prvu pobjedu", kazao je trener Bosne Aleksandar Damjanović.

Utakmica između Zrinjskog i Bosna Royala igra se večeras u dvorani "Bijeli brijeg" sa početkom u 18 sati.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.