Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi BH festival vina i hrane otvoren u Tuzli

TUZLA - Više od 30 proizvođača vina i hrane iz čitave BiH predstavilo je svoje proizvode u četvrtak naveče na 2. BH festivalu vina i hrane u Tuzli, čiji cilj je pomovisati domaću proizvodnju i ojačati domaću privredu.

Izlagači iz istočne i zapadne Hercegovine, Dervente, Žepča i RS izložili su hranu i pića koje proizvode kako bi ih brojni posjetioci mogli degustirati. Jedan od izlagača je Radovan Vukoje, vlasnik vinarije "Podrumi Vukoje 1982" iz Trebinja. Velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << gužva prve festivalske večeri pokazuje ekspanziju vinarstva u našoj zemlji, smatra Vukoje.

"Ovaj festival je specifičan po tome što ujedinjuje domaće proizvođače koji rade na promociji naše zemlje. Čast mi je da mogu svoja vina predstaviti u jednom ovakvom ambijentu i pred zaista velikim brojem ljudi", rekao je Vukoje i dodao da bi ovakvih festivala u BiH trebalo da bude mnogo više.

Trgovački lanac "Bingo" i ove godine je bio pokrovitelj festivala, nastojeći promovisati domaću proizvodnju, a samim tim i kupovinu.

"Proizvođači vina i hrane koji su večeras ovdje uglavnom su naši pratneri, ali drago nam je da vidimo one koji to do sada nisu, što znači da imaju priliku da se predstave našim potrošačima. Svi su se potrudili da ovo bude sjajno i niko se ovoga ne bi postidio, ni u Evropi ni u svijetu", kazala je Tatjana Paunoski, portparol Trgovačkog lanca "Bingo" Tuzla.

Prvu noć festivala odziv posjetilaca je bio zaista veliki, što je veoma bitno onima koji su izložili proizvode, ali i organizatorima.

"Odziv je velik zaista i to nam je jako bitno", kazao je Adnan Alifendić, predsjednik Udruženja "BH festival", i dodao da je festival jedinstvena prilika za spajanje vinara, trgovaca i proizvođača, jer na njega dolazi veliki broj privrednika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.