Drinska regata – 25.000 uživa na karnevalu na vodi

Izvor: RTS, 20.Jul.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drinska regata – 25.000 uživa na karnevalu na vodi

U Bajinoj Bašti u toku je 26. Drinska regata – najveća manifestacija na vodi u ovom delu Evrope. U spustu učestvuje više od 2.000 plovila i 25.000 ljudi.
Sam start Drinske regate trajao je sat vremena.

Prvo su krenuli drveni splavovi, kao počast nekadašnjim drinskim splavarima koji su građu iz šuma rekom prevozili do Šapca i Beograda.
Učesnici regate su iz raznih krajeva zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sveta, a spuštaju se Drinom u raznim plovilima.
Direktor TSC Bajina Bašta Dejan Mlađenović kaže da su posebno vodili računa o bezbednosti učesnika i da imaju više od 300 pripadnika bezbednosti, što ronilaca što ljudi na kopnu, ali i 12 medicinskih ekipa.
"Nama je prvenstveni cilj da sve ovo prođe bezbedno", dodaje Mlađenović.
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže da su na regati turisti iz Australije, Nemačke, Mađarske, Austrije, Francuske, Crne Gore, Republike Srpske.
"Svi smo danas ovde zajedno i ovo je nešto najlepše što ima u Srbiji. Ovo je Srbija u malom danas u Bajinoj Bašti, jedan od najlepših događaja koji se tokom godine dešava u Srbiji", naglasio je Popović.
Temperatura vode je 14 stepeni, vazduha oko 30. Nije baš voda za kupanje, ali ima dovoljno razloga za uživanje na vodi na ovom velikom karnevalu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.