Drama u rudniku Trepča završena; više od 120 rudara izašlo na površinu

Izvor: B92, 27.Sep.2022, 16:10

Drama u rudniku Trepča završena; više od 120 rudara izašlo na površinu

Rudari koji su bili zarobljeni u rudniku Trepča jug zbog nestanka struje izašli su na površinu, saopštio je danas predsednik Sindikata rudara Gani Osmani.

"U roku od nekoliko minuta, svi rudari su izašli. Njihovo stanje je dobro", rekao je Osmani.

On je dodao je da je kvar zbog kojeg su rudari ostali zarobljeni otklonjen, prenosi Koha. U rudniku Trepča jug zbog nestanka struje bila su zarobljena 123 rudara.

U pitanju su rudari iz prve smene, koji su počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da rade od sedam časova, a trebalo je da završe smenu u 14 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEDNOG PO JEDNOG IH IZVLAČE NA POVRŠINU Dramatična akcija spašavanja u rudniku Trepča, evo šta je izazvalo incident i u kakvom su stanju rudari

Izvor: Blic, 27.Sep.2022

Više od 120 rudara Trepče, koji su danas satima bili zarobljeni ispod površine zemlje, počeli su da izlaze iz rudnika.

Nastavak na Blic...

Rudari koji su bili zarobljeni u rudniku Trepča jug izašli nepovređeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2022

U rudniku "Trepča jug" zbog nestanka struje od jutros su bila zarobljena 123 rudara, ali su uspeli u popodnevnim časovima da izađu na površinu i njihovo stanje je dobro, potvrdio je predsednik Unije rudara Trepče Gani Osmani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.