Dragi sugrađani, znam da među vama i dalje ima onih koji ne veruju u vakcine...

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 09:23

"Dragi sugrađani, znam da među vama i dalje ima onih koji ne veruju u vakcine..."

Akra -- Predsednik Gane Nana Akufo-Ado apelovao na građane da ne slušaju teorije zavere koje kruže oko vakcina protiv koronavirusa.

"Dragi sugrađani, znam da među vama i dalje ima onih koji ne veruju u vakcine. Ima i onih koji su izrazili sumnju u efikasnost, a neki se priključuju teorijama zavere u kojima se kaže da su vakcine napravljene da zbrišu sa lica zemlje afričku rasu. To je daleko od istine", izjavio je Akufo-Ado uoči vakcinacije koja počinje u utorak.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Predsednik Gane je stanovništvu poručio da vakcine neće promeniti DNK.

"Vakcina nam neće promeniti DNK stukturu, neće vam umetnuti neki uređaj za praćenje, niti će izazvati sterilnost kod muškaraca i žena", dodao je.

Gana je prva zemlja koja je dobila vakcine kao deo globalnog Kovaks programa Ujedinjenih nacija kojim se predvidja da se obezbede doze siromašnijim zemljama. Ova afrička zemlja sa 31,5 miliona stanovnika je zasad dobila 600.000 doza vakcine AstraZeneke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Gane prvi na svetu primio vakcinu nabavljenu kroz COVAX sistem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2021

Predsednik Gane Nana Akufo-Ado postao je prva osoba na svetu koja je primila vakcinu protiv COVID-19 kroz COVAX program, čiji je cilj da siromašnim zemljama obezbedi pristup vakcinama, prenosi Beta. Predsednik Gane čija je zemlja prva na svetu u sredu dobila prvu isporuku vakcina kroz COVAK, primio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.