DARKO OPTUŽEN DA JE OBLJUBIO PACIJENTA: Poznati doktor napastvovao oca dvoje dece dok je bio u komi

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 15:35

DARKO OPTUŽEN DA JE OBLJUBIO PACIJENTA: Poznati doktor napastvovao oca dvoje dece dok je bio u komi

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv poznatog banjalučkog doktora Darka Golića zbog krivičnog dela polno uznemiravanje pacijenta M. Ð.

Prema optužnici Golić je zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje dece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vreme bio u komi iz koje se probudio.

Prema nezvaničnim informacijama DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarama, te na pelanama za odrasle.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Veštačenjem u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golića pronađen na više uzoraka i to na pacijentu M. Ð., zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočarama, kao i na pelenama za presvlačenje odraslih - rekao je neimenovani izvor Srpske info iz tužilaštva.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara prošle godine u periodu od 19 do 22 časa, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predelu lica. Prema dokumentima iz istrage Golić se tereti da je pacijenta napastvovao u tzv. Šok sobi. Pacijent je pre toga danima bio u komi, a nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se sprečilo samopovređivanje.

Tokom istrage svedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, te da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao dr Golić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.