Dr Đerlek saopštio dobre vesti: Novi Pazar na pragu da proglasi pobedu nad koronom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 12:21

Dr Đerlek saopštio dobre vesti: Novi Pazar na pragu da proglasi pobedu nad koronom!

Počelo oprezno prevođenje bolnice iz kovid u nonkovid režim

Kako navodi doskorašnji koordinator regionalne kovid bolnice u Novom Pazaru, a od danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, u Opštoj bolnici u ovom gradu trenutno je smešteno 12 kovid pacijenata, nijedan nije priključen na respirator i svi se nalaze van životne opasnosti.

Ðerlek je rekao i da tokom noći nije bilo smrtnih ishoda i da se bolnica polako pretvara u nonkovid sistem, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dodajući da je na pola koraka do cilja da isprati i tih 12 pozitivnih pacijenata.

- Uspeli smo da uz pomoć države, zdravstvenih radnika Opšte bolnice, građana, Gradske uprave Novog Pazara, pokažemo jedinstvo i da se odupremo ovom izuzetno teškom izazovu u borbi protiv kovida-19 - naveo je Ðerlek.

On je istakao i da je novopazarska bolnica spremna u slučaju da dođe do novog talasa virusa.

- Pre nekoliko dana smo počeli da oprezno prevodimo bolnicu u nonkovid, vodimo računa o pacijentima koji nisu kovid pacijenti. Otvaramo do kraja nedelje neurološko odeljenje i internistički blok sa svim službama i koronarnom jedinicom. I da se pojavi novi talas, mi smo ostavili 130 mesta koja su u alternativi - kazao je Ðerlek.

Ðerlek je podsetio da je 8. jula bilo čak 100 prijema u bolnici i podvukao da je situacija sada mnogo bolja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.