Doživotna kazna za ubice dece: Fondacija Tijana Jurić pokreće VELIKU kampanju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2017, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotna kazna za ubice dece: Fondacija "Tijana Jurić" pokreće VELIKU kampanju (FOTO)

Nema popravnog za ubicu deteta

Fondacija "Tijana Jurić" na čelu sa Igorom Jurićem, najavio je da će 23. oktobra pokrenuti peticiju za uveđenje kazne doživotnog zatvora za ubistvo dece.

- Akcija će biti organizovana u 30 gradova u Srbiji i za to nam je potrebna pomoć štamparija koje su voljne da se uključe u štampanje jedinstvenih brošura sa spiskom i lokacijama svi gradova, sa svim važnim informacijama o promeni Krivičnog zakonika- poručio je Jurić. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako je on objasnio, pomoć štamparija potrebna im je kako bi se u akciju uključili i oni građani kojima nisu dostupne društvene mreže.

-Pozivam štamparije da nam pomognu u našoj misiji i uključe se u ovu kampanju za dobrobit sve dece u Srbiji.

Kontakt mejl je fondacija@tijana.rs

 On je, uoči druge stručne konferencije o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost", nedavno govorio da ako neko siluje i ubije trogodišnje dete, ne postoji šansa za popravni, nema popravnog i da se taj čovek neće promeniti.

- Mi želimo da ubice naše dece ne mogu više da ponove tako nešto i da dobiju priliku da šetaju slobodno ulicama. To jeste jedan vid prevencije, da odstranite jednog čoveka i ne date mu više priliku da izađe i samim tim se stvara sigurnije okruženje za sve nas- izjavio je tada Jurić.

Podsetimo, Tijana je nestala 26. jula 2014. godine posle ponoći, u Bajmoku, a njeno telo je pronađeno 12 dana kasnije, zakopano u okolini Sombora.

Ðurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta i tom prilikom priznao je da je počinio ubistvo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao nesrećnu devojčicu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.