Došljak: U Hokenhajmu napad na evropski rekord

Izvor: SandzakPress.net, 10.Avg.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Došljak: U Hokenhajmu napad na evropski rekord

Član Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak izjavio je danas da će na takmičenju u Hokenhejmu, koje je zakazano za 13. i 14. avgust, pokušati da sruši evropski rekord u brzinskoj vožnji (drag) na stazi od 402 metra.  “Nemac Boba Ketler sa 8,293 sekundi drži evropski rekord u mojoj klasi (4WD stage 2), a prete ga Dario Konopek iz Hrvatske ostvarenjem od 8,497 i Austrijanac Jirgen Diter sa 8,502. Spreman sam za rezultat ispod 8,5 sekundi i verujem da mogu ozbiljno ugroziti Ketlera”, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << rekao je Došljak. On je od ove godine rekorder Srbije u bržinskoj vožnji vremenom od 9,065 sekundi, koje je zabeležio krajem maja u Osijeku.   “U Hokenhajmu će biti idealni uslovi, staza je gumirana i pruža perfektne uslove za drag. Na najznačajnijoj trci u dosadašnjoj karijeri biću predstavnik nacionalnog tim Srbije i daću svoj maksimum. Verujem da ću ostvariti rezultat kojim će se svi ponositi”, naveo je Došljak. Ovaj drag vozač je istakao da je najbitnije da u Hokenhajmu bude plasiran do 20. mesta, jer će na taj način steći pravo nastupa na šampionatu sveta naredne godine u Santa Podu, u Engleskoj.      “Santa Pod je vrhunac za disciplinu drag, verujem da ću uspeti da izborim plasman. Sam nastup na ovakvim takmičenjima i činjenica da se nalazim među favoritima velika je stvar”, zaključio je Esad Došljak. (rtvnp)

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragster iz Novog Pazara juri rekord Evrope

Izvor: Blic, 10.Avg.2016

Šampion i rekorder Srbije u brzinskoj vožnji, popularno nazvanom drag, Esad Došljak pokušaće tokom vikenda na čuvenoj stazi Hokenhajm u Nemačkoj da obori evropski rekord u trci na 402 metra...Ovaj Novopazarac u razgovoru za Blic kaže da je nastup u Nemačkoj čekao godinama, da je spreman i da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.