Doselila se u Niš iz Jordana i ovde gradi budućnost

Izvor: Megafon.co, 20.Dec.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doselila se u Niš iz Jordana i ovde gradi budućnost

Dina Abu Mayyaleh – Srpkinja sa egzotičnim imenom, u Jordanu, odakle joj je otac, provela je pola života, a i tamo je srpska krv činila egzotičnom za ostatak stanovništva. Nakon dve stečene diplome u Jordanu, ipak je odlučila da je Niš mesto u kome želi da gradi svoj život.
“Došla sam pre dve godine…volim Niš, volim ljude ovde i zato sam i došla.”
Sa sobom je donela deo jordanske kulture – uglavnom kulinarske specijalitete.
“Sviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << mi se što su ljudi opušteni za razliku od mesta gde sam živela….”
U Nišu, kaže, uživa i nikada nije imala bilo kakve probleme. Bavi se muzikom, slikarstvom, fotografijom, plesom, ručnim radom. Prvu izložbu svojih slika i fotografija napravila je upravo ovde. Kaže da bi u Jordanu sve to bilo mnogo komplikovanije i teže, pa je zahvalna što joj je Niš pružio priliku za tako nešto. Bend u kome peva – Bohemija, nedavno je objavio i novi spot kao najavu za drugi studijski album. Više o tome, kao i sam spot, saznajte na portalu kultURA! A ceo naš razgovor sa Dinom, pogledajte u videu.

Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Mirage – Chris Haugen

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.