Dortmuind: Sa 250 kilograma eksploziva srušena stara elektrana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmuind: Sa 250 kilograma eksploziva srušena stara elektrana

U Nemačkoj je danas srušena nekadašnja termoelektrana na ugalj Kneper, za šta je upotrebljeno 250 kilograma eksploziva.

Elektrana na periferiji Dortmunda, zatvorena je 2014. godine, a sa zemljom je sravnjena u dve eksplozije. Preostalo je samo 28.400 tone šuta, prenosi "Bild".

U prvoj eksploziji je uništen centralni deo elektrane visok 70 metara, a u drugoj toranj za hlađenje visok 128 metara i dimnjak visine 210 metara.

Iz predostrožnosti evakuisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je stotinak obližnjih stanovnika. Uskoro će početi radovi na sanaciji terena koji bi trebalo da se završe sledeće godine.

Nemačka planira da ugasi svoje nuklearne elektrane do 2022, a vlada razmatra i gašenje elektrana na ugalj do 2038. godine u cilju smanjenje emisije štetnih gasova, navodi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.