Donji dom Kongresa usvojio Trampovu poresku reformu

Izvor: VOA, 16.Nov.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donji dom Kongresa usvojio Trampovu poresku reformu

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je predlog zakona o velikoj reformi poreske politike, prema kojoj bi na kraju mogla da se drastično snizi poreska sopa za korporacije i smanje poreski izdaci za milione građana iz takozvane srednje klase. Predstavnički dom glasao je neposredno pošto se predsednik Tramp sastao sa većinom članova republikanskog kokusa, i sa 227 glasova za naspram 205 protiv, usvojiio predlog, uprkos ogromnom protivljenju demokratskih zakonodavaca. Procenjuje se da će ova mera dodati oko 1.500 milijardi dolara već postojećem nacionalnom dugu, koji iznosi 20 hiljada milijardi. Republikanski lideri u Senatu imaju svoju verziju zakona o poreskoj reformi, ali je sudbina te mere neizvesna, jer republikanci imaju malu većinu od 52 prema 48, a jedan od republikanskih senatora Ron Džonson iz Viskonsina, već je najavio da je neće podržati.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Donji dom Kongresa usvojio Trampovu poresku reformu

Izvor: Blic, 17.Nov.2017, 01:40

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je predlog zakona o velikoj reformi poreske politike, prema kojoj bi na kraju mogla da se drastično snizi poreska stopa za korporacije i smanje poreski izdaci za milione građana iz takozvane srednje klase...Predstavnički dom glasao je neposredno pošto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.