Domovi zdravlja u Tutinu i Sjenici dobili novu pomoć u opremi

Izvor: SandzakPress.net, 13.Jul.2020, 15:36

Domovi zdravlja u Tutinu i Sjenici dobili novu pomoć u opremi

U domove zdravlja u Tutinu i Sjenici stigla je nova količina zaštitne i medicinske opreme prikupljena u okviru akcije Fonda B92 i Srpskog filantropskog foruma. Domu zdravlja u Tutinu, predstavnici nevladinih orgnizacija isporučili su opremu u vrijednosti od skoro 310.000 dinara, saopćio Nabavljeni su EKG aparat, inhalator, aparati za merenje pritiska, pulsni oksimetri, kao i veće količine dezinfekcionih sredstava, maski, rukavica, kaljača, kapa i hirurških kompresa. Domu zdravlja u Sjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << isporučeni su po jedan set za inkubaciju, ferno nosila i spinalna daska, maske, odjela rukavice, viziri i ostala oprema, ukupne vrijednosti 295.000 dinara. Prema rečima aktiviste NVO “Arka fondacija” Marka Oljače, kojem je ovo druga posjeta ovim gradovima za sedam dana, situacija sa virusom polako se stavlja pod kontrolu i pritisak na zdravstveni sistem je manji, ali i dalje nedostaje medicinski kadar, navedeno je u saopćenju. The post Domovi zdravlja u Tutinu i Sjenici dobili novu pomoć u opremi appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Mešihat uručio vrijednu donaciju Bolnici u Priboju

Izvor: SandzakPress.net, 14.Jul.2020, 14:42

Dana, 13.07.2020. godine, glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj Harun ef. Eminagić, zajedno sa imamom pribojske Glavne džamije Jasmin ef. Eminićem i omladinskim aktivistima iz džemata, u ime Mešihata IZ-e u Srbiji, CHR Hajrat i Medžlisa IZ-e Priboj uručili su vrijednu donaciju Opštoj bolnici u Priboju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.