Dokumentarni film Život i sećanje u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarni film "Život i sećanje" u Vršcu

Vrščani mogu da uživaju u najnovijim ostvarenjima evropske kinematografije na temu kulturnog nasleđa u periodu do 29. novembra, u okviru Festivala evropskog filma #EUfilmFest, koji ove godine prvi put gostuje u Vršcu.

Projekcije su u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac od 19 časova. Ulaz je besplatan.

Šesta u nizu projekcija zakazana je za danas u 19 časova. Reč je o dokumentarnom filmu "Život i sećanje - Nuša i Rene Gerden" (Life and memories, Slovenija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2017, 25 min). Režija: Dragomir Zupanc

Priča o bračnom paru Nuša i Rene Gerden koji se doselio iz Slovenije ranih pedesetih godina na Dorćol. Stambenu zgradu u ulici Strahinjića Bana projektovao je Rene, za inženjere i arhitekte, udružene u stambenu zadrugu. Petočlana porodica aktivno je sudelovala, kako u ambijentu velegrada, tako i u idili Trebnja, Slovenija, mesta odakle potiče Nušina porodica i gde je upoznala Renea.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.