Doktori su primetili NEŠTO ČUDNO na ultrazvuku i hitno poslali trudnicu na carski rez, 24 sata kasnije ISTA OPERACIJA JE URAĐENA I NJENOJ BEBI

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktori su primetili NEŠTO ČUDNO na ultrazvuku i hitno poslali trudnicu na carski rez, 24 sata kasnije ISTA OPERACIJA JE URAĐENA I NJENOJ BEBI

Jedna beba u Kolumbiji hitno je podvrgnuta carskom rezu samo dan nakon rođenja.

Verovatno vam ovo zvuči kao lažna vest, ali zapravo nije. Carski rez bebi je urađen zbog retkog medicinskog stanja sa kojim je rođeno.

Naime, Kolumbijka Monika Vega bila je trudna sedam meseci kada je ultrazvukom otkriveno da u sebi ima dve pupčane vrpce, prenosi "News.com.au". Međutim, nije reč o blizanačkoj trudnoći. Ispostavilo se je njena ćerka, nazvana Icmara, apsorbovala drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fetus.

Poznato i kao fetus u fetusu, stanje se javlja kada jedan fetus apsorbuje drugi, koji je deformisan i koji postaje parazitski blizanac. Nakon što su lekari kod Vege otkrili drugi plod, ona je podvrgnuta carskom rezu kako bi se sprečilo da deformisani fetus još poraste i ošteti unutrašnje organe Icmare. Stara samo 24 sata, Icmara je podvrgnuta carskom rezu da bi joj uklonili parazitskog blizanca, za kojeg nije bilo šanse da preživi, jer nije imao razvijeno ni srce ni mozak.

'Pregnant' baby born in Colombia undergoes c-section one day after being delivered by c-section

https://t.co/qeNKLhzy3l

— News SummedUp NZ (@newssummedupNZ) November 27, 2019

Mum gives birth to ‘pregnant’ baby who needed emergency C-section at just one day old https://t.co/CNrVIG7Vwm

— The Sun (@TheSun) November 27, 2019

Mom gives birth to baby 'pregnant' with her own sibling #Topbuzz https://t.co/6Fk2jIY2o6

— Olivia (@livvie756) November 26, 2019

Slučaj Vege i njene ćerke je izuzetno redak. Do sada je zabeleženo samo 200 slučajeva, navodi se u izveštaju Nacionalnog instituta za zdravstvo iz 2010. godine.

Međutim, nisu svi slučajevi fetusa u fetusu otkriveni pre rođenja.

U avgustovskom izveštaju Britanskog medicinskog časopisa, 17-godišnja devojka iz Indije zatražila je lekarsku pomoć zbog izrasline u stomaku koju je imala tokom poslednjih pet godina, a koja se povećavala. Nakon što se devojčica požalila na bolove u stomaku i nije mogla normalo da jede, testovi su otkrili da izraslina sadrži "više zuba" i "dlake, zrele kosti i ostale delove tela", za koje je utvrđeno da su delovi parazitskog blizanca kojeg je devojka apsorbovala u materici. Ona je uspešno operisana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.