Doktori prvobitno posumnjali da je BEBA STARA OSAM NEDELJA prestala da diše iz neobjašnjivih razloga, a onda STIGAO JEZIV LEKARSKI NALAZ: Roditelji čekaju presudu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 19:47

Doktori prvobitno posumnjali da je BEBA STARA OSAM NEDELJA prestala da diše iz neobjašnjivih razloga, a onda STIGAO JEZIV LEKARSKI NALAZ: Roditelji čekaju presudu!

Paru koji je pokušao da okrivi bolničare za povredu njihove novorođene ćerke koja je pronađena sa šezdeset slomljenih kostiju, preti zatvor zbog njene smrti

Naomi Džonson (23) i Bendžamin O'Ši (26) proglašeni su krivima za fizičko zlostavljanje svoje bebe stare osam nedelja i za okrutnost prema drugom detetu.

Hitna pomoć je pozvana nakon što je mala Amina prestala da diše 26. aprila 2019. godine, ali je uprkos njihovim naporima, nažalost, umrla na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << licu mesta u centru Londona.

Nije bilo vidljivih povreda, a prvobitno se smatralo da je uzrok njene smrti iznenadna neobjašnjiva smrt kod novorođenčadi, saopštila je policija.

Obdukcija je kasnije pokazala da je Amina pretrpela niz povreda sa preko 60 preloma kostiju, uključujući 41 prelom rebara i 24 preloma kostiju ekstremiteta.

Naomi i Bendžamin su se od tada pojavili na četvoronedeljnom suđenju, a presuda bi trebalo da bude izrečena 17. decembra.

U okviru istrage o Amininoj smrti, detektivi su pregledali poruke koje je par razmenjivao.

Bendžamin je u početku rekao bolničarima da je odveo Aminu kod lekara opšte prakse na rutinski pregled dan pre njene smrti. Rekao je da je delovala mrzovoljno nakon što se sledećeg jutra probudila u 7.30 i da joj je Naomi dalo malo paracetamola da bi ponovo zaspala.

Bendžamin je tada rekao bolničarima da ju je vratio u krevet i nazvao hitnu nakon što je 20 minuta kasnije otkrio da ne reaguje. Кasnije je rekao lekarima u bolnici da su Amini dali paracetamol pre nego što je zaspala, i da se probudila u jedan ujutro.

Bendžamin je dodao da, kada je išao da proveri Animu i prislonio uvo na njena grudi, izgledalo je da joj srce slabo kuca i da su joj ruke izgledale klonule.

Radiolozi su otkrili da su višestruki prelomi pokazali da je Amina pretrpela kontinuirano fizičko zlostavljanje jer su neki bili relativno novi, a drugi su počeli da zarastaju.

Uzrok smrti nije naveden na obdukciji, ali je zbog zadobijenih povreda 3. maja 2019. godine pokrenuta krivična istraga.

Naomi i Bendžamin su uhapšeni i u policijskim intervjuima su tvrdili da je Aminina smrt nastala usled posete lekaru opšte prakse i preloma koje su izazvali bolničari.

Što se tiče drugog deteta, koje se iz pravnih razloga nije identifikovano, policija je pronašla poruke između para u kojima priznaju da su šamarali dete i da su se loše prema njemu ophodili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.