Doktor nauka: Dilema da li da štrajkujem glađu ili da bežim?

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor nauka: Dilema da li da štrajkujem glađu ili da bežim?

Sa diplomom mastera i doktoratom pri kraju, profesor srpskog jezika i književnosti Stefan Avramović (28) iz Gornjeg Milanovca četiri godine uzalud traži posao.

Na Filološkom fakultetu u Beogradu zavšio je studije sa prosečnom ocenom 8,91 i odmah upisao master gde je u novembru 2011. godine dobio desetku i na predlog svojih profesora nastavio put ka doktoratu.

Kako je izjavio za agenciju Beta, bez obzira na doktorske studije želeo je da radi i uči, pa je počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da traži posao širom rudničko-takovskog i čačanskog kraja. Napisao je na desetine prijava, na svaki raspisani konkurs u školama, u gradovima i selima, ali su, kako kaže primani "sinovi i kćeri političkih tata i mama, rođačka i komšijska deca".

"U nekim školama kandidati su već unapred bili na tim mestima sa manjim prosekom i stepenom obrazovanja, a direktori su imali diskreciono pravo da daju konačnu reč", kazao je Avramović. On je rekao da u bibliotekama rade srednjoškolci raznih zanimanja, a može da predaje i građansko vaspitanje, ali nigde nema mesta, pa se pita da li da štrajkuje glađu, kao neki profesori, ili da negde beži.

Obraćao se i Ministarstvu prosvete i napisao četiri pisma ministrima - bivšem Tomislavu Jovanoviću i sadašnjem Srđanu Verbiću, iznoseći primere zloupotreba, ali mu nijedan nije ništa odgovorio. "Izgleda da ovde vlada neko nepisano pravilo da što bolje i više učiš, u životu gore prolaziš", izjavio je Avramović.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.