Dokle je srpsko na Kopaoniku? VIDEO

Izvor: B92, 15.Avg.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokle je srpsko na Kopaoniku? VIDEO

Izjava Aleksandra Vučića da ne kontrolišemo ceo Kopaonik i da se na samo 300 metara od Pančićevog vrha mogu videti vojnici Kfora mnoge je iznenadila.

Takvo stanje, međutim, datira od 1999. godine.

Reporteri Prve sa Kopaonika, iz Leposavića i Beograda otkrivaju kako je nastala administrativna linija i dokle dopire nadležnost srpske vojske.

“Ovaj durbin na vrhu Kopaonika nalazi se na tromeđi tri srpske opštine. Upravo je okrenut ka Opštini Brus. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kada ovako pogledate, gledate ka Opštini Raška, a ovako ka Opštini Leposavić, koja se nalazi na Kosovu i Metohiji. Da pojasnim. Hotelski kompleks nalazi se na terotiroiji opštine Raška. Poslednja stanica žičare Pančićev vrh, na teritoriji Bursa. Čim krenete ka vojnim objektima opet ste na teritoriji Raške. Iza njih je strma padina i teritorija oštine Leposavić”, navodi reporter Ljubiša Lešević.

“Nalazimo se u mestu Ječmište, na samom severu Kosova i Metohije, u opštini Leposavić. Iza mene, iza onog planinskog prevoja je teritorija opštine Raška. Ove kuće koje vidite su početak vikend naselja na Kopaonik, ali se one ne nalaze na teritoriji opštine Leposavić, na prostoru Kosova i Metohije. Ako se pomerimo nekoliko koraka i zarotiramo, videćemo iza nas Pančićev vrh”, javlja reporter Željko Tvrdišić.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.