Dogodine 124,9 milijardi za socijalnu zaštitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine 124,9 milijardi za socijalnu zaštitu

Za oblast socijalne zaštitu u budžetu Srbije za sledeću godinu planirano je ukupno 124,9 milijardi dinara, od čega će za zaštitu dece biti usmereno više od polovine - 64,8 milijardi, navodi se u predlogu budžeta koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

Od ukupnog plana za samu oblast socijalne zaštite, prema predlogu Vlade Srbije, biće usmereno 33,1 milijarde, a ka boračko - invalidskoj zaštiti 14,3 milijarde dinara.

Za studentski standard planirane su 4,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << milijarde dinara, dok će ukupan rashod sledeće godine za učenički standard biti nepunih 2,6 milijardi.

Sportske stipendije, nagrade i priznanja, budžet bi trebalo da ukupno koštaju 1,2 milijarde dinara, dok je za izbegla i raseljena lica predviđeno 819 miliona, a za Fond za mlade talente 863 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.