Dodik: Pitanje granice rešiti onako kako je predložio BG

Izvor: B92, 03.Maj.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Pitanje granice rešiti onako kako je predložio BG

Sarajevo -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su odnosi RS i Srbije najbolji do sada i da postoje vrlo konkretni oblici saradnje.

Dodik je posle sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić na marginama Ekonomskog foruma na Jahorini rekao da RS podržava rešavanje graničnog spora BiH i Srbije na način koji je ranije predložio zvanični Beograd, preneo je sarajevski portal Vijesti.ba. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je zahvalio premijerki Srbije na pomoći Vlade Srbije od 10 miliona evra Republici Srpskoj, koja će biti potrošena za nove škole, vrtiće i putnu infrastrukturu.

"Kapitalan projekat je put od Foče do Čemerna, koji ćemo graditi uz pomoć sredstava Vlade Srbije", kazao je predsednik RS.

Dodik je rekao da se razgovaralo i o mostu između Bratunca i Ljubovije, navodeći da je Srbija uradila svoj deo posla, te da je ostalo da se reši problem na strani BiH i vlasti BiH.

"Vlada RS je odlučila da će sve sporne stvari preuzeti na sebe da se taj posao završi što je pre moguće i o tome smo upoznali premijerku Brnabić", naglasio je on.

Prema njegovim rečima, bilo je reči i o ujednačavanju školskog programa u nacionalnim predmetima u RS i Srbiji, te o potrebi da se u okviru nacionalne akademije javne uprave u Srbiji školuje i kadar iz RS.

Sporazum će biti potpisan krajem avgusta, kada će biti održana zajednička sednica vlada RS i Srbije u Trebinju, najavio je Dodik.

Sastanku je prisustvovala i premijerka RS Željka Cvijanović, a razmatrane su i mogućnosti izgradnje dve hidroelektrane od po 40 mega vata zajedničkim sredstvima Srbije i RS, koje bi bile zajedničko vlasništvo dve vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.