Dobra ekonomska saradnja pozitivno utiče na odnose Srbije i SAD

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobra ekonomska saradnja pozitivno utiče na odnose Srbije i SAD"

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa kopredsedavajućim Srpskom kokusu u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država kongresmenom Tedom Poom o bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji i nastavku ekonomske saradnje. Ministar Nebojša Stefanović razgovarao je sa američkim kongresmenom o nastavku saradnje Srbije i SAD u oblasti unutrašnjih poslova.
Ana Branbić se zahvalila Pou na dosadašnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobroj saradnji i istakla da je za Srbiju značajno da ima podršku Sjedinjenih Američkih Država oko nastavka pregovora Beograda i Prištine. 

Premijerka je dodala da stav SAD da nema crvenih linija takođe doprinosi naporima za postizanje trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
Po je istakao da će Sjedinjene Američke Države nastaviti sa ulaganjem u Srbiji kroz kompanije koje već posluju u našoj zemlji i ocenio da dobra ekonomska saradnja pozitivno utiče na političke odnose dveju zemalja.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa američkim kongresmenom Ted Po o nastavku saradnje Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović je istakao da je saradnja srpske policije sa agencijama za sprovođenje zakona SAD-a na izuzetnom nivou, ali da postoji prostor za njeno unapređenje, pre svega u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima i terorizma.
Ministar je upoznao američkog kongresmena sa konkretnim koracima i napretkom koji je Srbija ostvarila u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.
Stefanović i Po su razgovarali i o mogućnostima unapređenja saradnje dveju zemalja u borbi protiv visokotehnološkog kriminala. 
Kongresmen Po, koji je ujedno i predsedavajući Komiteta za terorizam i trgovinu u Kongresu SAD-a, istakao je da je zajednička borba protiv terorizma od obostranog interesa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić i i kongresmen Po o političkoj situaciji i nastavku ekonomske saradnje

Izvor: Blic, 02.Nov.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa kopredsedavajućim Srpskom kokusu u Kongresu SAD kongresmenom Tedom Poom o bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji i nastavku ekonomske saradnje.

Nastavak na Blic...

Brnabić sa američkim kongresmenom o Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država kongresmenom Tedom Poom o bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji i nastavku ekonomske saradnje. Branbić se zahvalila Pou na dosadašnjoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.