Do kraja godine još 600 dece u novootvorenim vrtićima

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine još 600 dece u novootvorenim vrtićima

Grad Beograd će do kraja godine upisati 600 mališana u novootvorene vrtiće, a manjak mesta će biti dodatno smanjen saradnjom sa privatnim obdaništima, izjavila je danas gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Ðurić.

Ona je dodala da će Grad intenzivno raditi na smanjenju broja potrebnih mesta u beogradskim vrtićima, koji u ovom momentu iznosi 6.000.

Ta brojka, veća nego proteklih godina, objasnila je, nije rezultat nataliteta već migracija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ka glavnom gradu i više nego povoljne mesečne cene.

Ðurić je dodala da kada su se privatni vrtići uključili u gradski sistem vrtića, na raspolaganju je bilo 1.700 mesta, dok danas taj broj prelazi 3.000, što je obećavajuća tendencija u smanjenju broja nedostajućih mesta.

"Od tog broja ima i roditelja koji su konkurisali za svoju decu, a znaju da ne ispunjavaju uslove ili ima ko da ih čuva. Takođe, velik je broj dece čiji su roditelji konkurisali na više mesta, pa će se tek u septembru znati precizan broj prijavljenih", navela je Ðurić.

Ona je dodala da izuzetno mali broj dece, kojima oba roditelja nisu zaposlena, nije primljen, kao i da oni imaju pravo da konkurišu u privatnim obdaništima i ostvare to pravo bez obzira da li su roditelji zaposleni ili ne, a da ih pri tom Grad subvencioniše.

"Roditelji mogu da konkurišu cele godine. Ako njihova deca ne budu primljena, mogu da traže potvrdu s kojom će birati privatni vrtić po želji", rekla je Ðurić.

Kako je dodala, sa pratećom dokumentacijom koja se nalazi na sajtu Grada www.beograd.rs, kao i s formularom koji ce od 1. avgusta takođe biti objavljen na tom sajtu, roditelji mogu da dođu u Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu kako bi ostvarili subvenciju za privatne vrtiće u sistemu Grada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.