Do kraja 2019. Leoni u Nišu zaposliće još 1.200 radnika

Izvor: Megafon.co, 14.Feb.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja 2019. Leoni u Nišu zaposliće još 1.200 radnika

Fabrika Leoni u Nišu biće kompletno završena do kraja aprila ove godine, a do kraja 2019. biće zaposleno ukupno 2.200 ljudi. U niškoj fabrici trenutno radi više od hiljadu radnika.
“Krenula sam kao radnik na montažnoj liniji pre skoro devet godina, a sada sam vođa smene. Ukoliko neko ima potencijala, napredak je moguć”, kaže Maja Mitić iz Lukomira.
Maja Mitić iz Lukomira

Generalni direktor kompanije u Srbiji Klemens Saks najavio je izgradnju četvrtog >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << pogona.
“Četvrta fabrika počinje da se gradi ove godine u Kraljevu, a u njoj će biti zaposleno između četiri i pet hiljada ljudi. Vrednost te investicije iznosiće više od 60 miliona evra”, rekao je Saks na predstavljanju godišnjih rezultata u niškoj fabrici i dodao da je prema podacima Ministarstva finansija Leoni među deset najvećih izvoznika iz zemlje.
Klemens Saks o rezultatima fabrike

Planirano je da izgradnja fabrike u Kraljevu bude završena krajem 2019, odnosno početkom 2020. godine.
Saks je rekao da su rezultati radnika u Srbiji izvanredni, a da Leoni utiče na smanjenje stope nezaposlenosti i podizanje platežne moći građana na jugoistoku zemlje. Kompanija ulaže u poboljšanje uslova za rad, a o tome svedoči i nova, moderna kantina fabrike u Nišu.
Nova kantina u niškoj fabrici

 
 

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niški "Leoni" zadovoljan radnicima, najavljuju zapošljavanje još 1.200 ljudi

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2018

Iako je predsednik Aleksandar Vučić niški "Leoni" otvorio još jula prošle godine, kako kažu u kompaniji, fabrika nije u potpunosti završena, a trenutno u njoj radi 1.000 ljudi, dok se pun kapacitet očekuje do kraja sledeće godine. Plan je da u pogonima "Leonija" u Nišu, do kraja 2019. bude...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.