Do 2022. ostaćemo bez pilota i nišandžija: Vučić o razlozima uvođenja vojnog roka

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Do 2022. ostaćemo bez pilota i nišandžija": Vučić o razlozima uvođenja vojnog roka

Prvo slede analize pa razgovor sa narodom

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da smo još daleko od odluke o uvođenju obaveznog vojnog roka i da slede analize bar šest meseci, a onda razgovor s narodom o toj temi.

Pročitajte i:

- To je dobra ideja za napredak vojske, ali ne možemo u to da uđemo ako ne budemo imali dovoljno novca i volje - rekao je Vučić.

On je "junacima iz Saveza za Srbiju" poručio da su licemerni, jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protive obaveznom vojnom roku, a istovremeno bi da jurišaju na Kačanik i Đakovicu.

Vučić kaže troškovi uvođenja redovnog vojnog roka za tri meseca obuke bili oko 90 miliona, a za šest meseci 130 miliona i dodao da je to veliki novac i da zbog toga s odlukom treba sačekati.

- Bez obzira na to šta govore o tome protivnici moramo da vodimo računa da nikoga u Srbiji ne uplašimo time što će tri meseca morati da namešta krevet u vojsci, pa da zbog toga ljudi napuštaju zemlju - rekao je Vučić.

On je naveo da je kampanja protiv ideje o vraćanju vojnog roka krenula u danu kad je Srbija dobila dva "miga":

- Nemam odgovor na te napade jer znam da ćemo 2021. i 2022. ostati bez pilota, da, uprkos tome što imamo više stotina ispravnih tenkova, nećemo imati dovoljno nišandžija, a neće imati ni ko da vozi te tenkove...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.