Đuzepe postao Jusuf, prihvatio islam, pa SPREMAO PAKAO! Sprečeni veliki teroristički napadi u Italiji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đuzepe postao Jusuf, prihvatio islam, pa SPREMAO PAKAO! Sprečeni veliki teroristički napadi u Italiji (FOTO)

Policija na Siciliji uhapsila je 32-godišnjeg Italijana Đuzepea Dinjotija koji je promenio veru i postao musliman i koji je putem društvenih mreža pozivao ljude da uzmu nož i ubiju nekoga i pozivao ih na "čistku u Milanu, Kalabriji..."

To je danas izvestila italijanska agencija ANSA.

Američka agencija navodi da je osumnjičeni uhapšen na osnovu optužbi za terorizam, zbog navodnog pokušaja stvaranja kontakata kako bi učestvovao u džihadu.

Terrorismo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << la conversione di Giuseppe D'Ignoti è avvenuta nel carcere di Caltagirone. GUARDA FOTO https://t.co/fDvkpnrePD pic.twitter.com/OE1cuaKAjE

— Prima Stampa (@PrimaStampa_eu) 23. јануар 2019.

ANSA je takođe izvestila da je osumnjičeni 2011. godine promenio veru nakon što je oslobođen iz zatvora i nakon što se identifikovao kao Marokanac Jusuf.

Italijanski istražitelji navode da je pokušao da širi mržnju prema Zapadu pozivajući više od 100 poznanika da se pridruže terorističkoj organizaciji Islamska država i da izvode napade u Italiji.

Oni takođe navode da je prisilio svoju devojku da poštuje islam, da nosi maramu i gleda video snimke pogubljenja "nevernika".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.