Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Napadi na imovinu Srba organizovana kampanja zastrašivanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je građanima Kosova i Metohije Novu godinu po julijanskom kalendaru i naglasio da veliki broj napada na imovinu Srba i paljenje njihove letine uoči praznika predstavlja organizovanju kampanju zastrašivanja.

"Najoštrije osuđujem ove sramotne i kukavičke napade, i smatram da je veoma neodgovorno to što međunarodna zajednica u našoj južnoj pokrajini nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj teror >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << protiv srpskog stanovništva zaustavio", naveo je Đurić u saopštenju.

On je zato građanima KiM poželo ličnu i porodičnu sreću i zdravlje, ali i da se steknu uslovi da žive bezbedno i dostojanstveno.

"Srpska Nova godina je praznik značajan za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, jer mnogi narodi i civilizacije imaju svoje računanje vremena i Novu godinu, različite od gregorijanskog kalendara, i neguju ih kao jedan od simbola svoje posebnosti", ocenio je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Djurić: Napadi na imovinu Srba organizovana kampanja zastrašivanja

Izvor: Beta, 14.Jan.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić čestitao je gradjanima Kosova i Metohije Novu godinu po julijanskom kalendaru i naglasio da veliki broj napada na imovinu Srba i paljenje njihove letine uoči praznika predstavlja organizovanju kampanju zastrašivanja."Najoštrije osudjujem ove...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.