Đukanović:Ne bavi se politikom tako da iznosiš laži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020, 15:55

Đukanović:Ne bavi se politikom tako da iznosiš laži

Nakon početka suđenja po tužbi Andreja Vucicća protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, novinarima je Aleksićev advokat, Borivoje Borović rekao da je tražio izuzeće sudije zbog "pristrasnosti", što je Vučićev advokat, Vladimir Đukanović ocenio kao pokušaj odugovlačenja postupka.

Borović je rekao da mu je sudija uskratio da postavi neka pitanja koja je imao kao Aleksićev punomoćnik, zbog čega je tražio njegovo izuzeće.

Aleksić tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je privatna tužba protiv njega podneta sa ciljem da se skrene pažnja sa istrage slučaja Jovanjica, a povodom nalaza nadležnog tužilaštva, koje je utvrdilo da Andrej Vucicć nije kontaktirao sa vlasnikom "Jovanjice" Predragom Koluvijom, smatra da treba obaviti i analizu telefonskog aparata.

Vučićev advokat uzvraća da se "druga strana" služila bestidnom manipulacijom i uvodila u postupak dokaze koji nemaju veze sa tužbom Andreja Vučića prema Aleksiću.

"Oni pokušavaju da odugovlače ovo suđenje izuzećem sudije i da prikrivaju svoj lopovluk i kriminal. To je njihova taktika i dokaz njihove nervoze. Nemam nikakvu dilemu da će Aleksić za izreknutu laž morati da plati kaznu", rekao je Đukanović.

On je poručio da "niko ne može da se bavi politikom na ozbiljan način tako što će da iznosi laži o nekome"

Đukanović je rekao i da je suština cele priče bio pokušaj kriminalizacije porodice Aleksandra Vučića.

Đukanović je takođe rekao da postoji obaveštenje nadležnog tužilaštva da nikakve kontakte Andrej Vučić nije imao sa Koluvijom.

"Pričaju o veštačenju telefona...Andrej Vučić nije stranka u postupku, već Koluvija. Neumoljivi su dokazi na našoj strani i bilo bi sramota da se završi drugačije nego presudom porotiv Aleksića", zaključio je Đukanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.