Đorđević: Želimo da povećamo zapošljavanje osoba s invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Želimo da povećamo zapošljavanje osoba s invaliditetom

Uslovi za dodelu sredstava preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom biće rigorozniji, a sredstva raspodeljena na najtransparentniji i najpravedniji način, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima 57 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, s kojima je razgovarao o drugom javnom konkursu za dodelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2019. godini.

Ministar je rekao da preduzeća kod kojih su prilikom inspekcijskog nadzora zatečena lica na faktičkom radu (rad na crno) neće dobiti novac na drugom konkursu.

"Želimo da pokažemo da se država zaista bori protiv sive ekonomije i da poštuje one poslodavce koji rade u skladu sa zakonom. Sredstva koja se dodeljuju preko javnog konkursa biće raspodeljena na najefikasniji i najpravedniji način, jer tako želimo da poboljšamo i povećamo zapošljavanje osoba sa invaliditetom", rekao je ministar.

Inače, na tom se drugom javnom pozivu preduzeću može odobriti maksimalno 10 miliona dinara.

Ministar je kazao da godišnji budžet za ove namene iznosi 250 miliona dinara, što je 125 miliona po javnom pozivu i da je prioritet rada Ministarstva da raspodela sredstava bude pravična i da doprinosi ekonomskom osnaživanju preduzeća, otvaranju novih radnih mesta za osobe sa invaliditetom i jačanju socijalne funkcije ovih privrednih društava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Zoran Đorđević o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Izvor: Danas, 04.Sep.2019

Uslovi za dodelu sredstava preduzećima u Srbiji za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom biće rigorozniji, a novac raspodeljen na "najtransparentniji i najpravedniji način", izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.