Đorđević: Važno je da zakon bude funkcionalan

Izvor: RTS, 11.Sep.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Važno je da zakon bude funkcionalan

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je važno da Zakon o rodnoj ravnopravnosti bude funkcionalan i u interesu svih građana, te dodao da su primedbe na Nacrt imali i sindikati i Unija poslodavaca.
"Zakon se nalazi kod nas u Ministarstvu i ne samo da mi imamo nekih suštinskih primedbi na Zakon i na njegovu sprovidljivost, već ga imaju i sindikati i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Unija poslodavaca", rekao je Đorđević za Tanjug, komentarišući izjavu predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović koja je rekla da će Nacrt tog zakona biti poslat Ministarstvu rada kako bi se oni bavili implementacijom.

Đorđević je najavio da će o tome sutra biti reči na sednici Socio-ekonomskog saveta.
"Nadam se da će posle toga i ostala ministarstva da dobiju Nacrt zakona koji će biti usaglašen sa primedbama koje smo dali, da oni daju sugestije i da nakon toga idemo na javnu raspravu, što je vrlo važno za jedan ovakav zakon koji bi trebalo da bude u interesu svih građana i građanki, i da tek posle toga ide na vladu, a zatim i u Skupštinu", rekao je Đorđević.
Ministar nije želeo da govori o rokovima do kada bi "dorađen" predlog mogao da se nađe na vladi, a zatim i pred poslanicima.
"Ne bih licitirao sa datumima, važnije nam je da zakon bude funkcionalan, u interesu svih građana, a vreme... S obzirom na to da smo čekali ovoliko, dani nisu važni u ovom trenutku", rekao je Đorđević.
Mihajlovićeva je ranije danas izjavila da će Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti biti poslat Ministarstvu rada kako bi se oni bavili implementacijom.
Zato će nacrt biti upućem Ministarstvu rada, dodala je, da oni "dorade to u vezi s implementacijom".
Mihajlovićeva, inače, kaže da smatra da u nacrtu zakona nema nikakvih problema, te da je uverena da će Ministartvo rada taj problem moći brzo da reši.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.