Đorđević: Slovenstvo i pravoslavlje temelj odnosa s Rusijom

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Slovenstvo i pravoslavlje temelj odnosa s Rusijom

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je na Konferenciji mladih lidera Srbije i Rusije da su "slovenstvo i pravoslavlje" "tradicionalni temelj" odnosa te dve zemlje i da iz njega proizlazi "sve ono najgore i ono najbolje što nam se desilo u istoriji".

Povodom obeležavanja 180. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, na konferenciji su predstavnici ruskih državnih institucija, članovi Omladinskog Parlamenta Državne Dume i Diplomatskog Saveta Ministarstva spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Rusije, i drugih organizacija koji rade sa mladima.

"Naše slovensko poreklo i pravoslavna vera bili su jedini razlog za genocid nad našim narodima u Drugom svetskom ratu. Naša dva naroda su, više nego drugi evropski narodi, procentualno, podnela najveće žrtve u borbi protiv fašističkog zavojevača", rekao je Đorđević.

Ministar je rekao da bi bilo pogrešno skorašnja dešavanja i sukobe na Krimu i Kosovu, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini posmatrati van konteksta temeljnih vrednosti antifašizma na kojima počiva savremeni svetski poredak, kao i istorijskih zbivanja na njihovom tlu.

"Zahvalni smo predsedniku Putinu i Ruskoj Federaciji što ulažu velike napore da se, prilikom uspostavljanja novog, multipolarnog svetskog poretka, ne sprovedu u delo pokušaji da se revidiraju događaji iz Drugog svetskog rata, a destruktivna uloga koju su fašistički agresor i njegovi saveznici imali minimiziraju i relativizuju", kazao je Đorđević.

Na završnici konferencije biće potpisana Rezolucija o omladinskoj saradnji dva naroda u oblastima diplomatije, obrazovanja, preduzetništva i politke.

Delegati učestvuju i u svečanom obeležavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, koju organizuje grad Beograd.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Naše slovensko poreklo i pravoslavna vera bili su..."

Izvor: B92, 20.Okt.2018

Ministar Zoran Đorđević je na Konferenciji mladih lidera Srbije i Rusije izjavio da su "slovenstvo i pravoslavlje" "tradicionalni temelj" odnosa te dve zemlje...On je dodao da iz toga proizlazi "sve ono najgore i ono najbolje što nam se desilo u istoriji"...Povodom obeležavanja 180. godina od uspostavljanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.